Principes en waarden

Iedereen werkt vanuit eigen principes en waarden. Of je werk leuk is hangt van veel factoren af, de belangrijkste factor ben jij zelf! Test voor jezelf hoe jij in je werk staat. Geef bij onderstaande stellingen aan waar jij staat op een schaal van 1 tot 4. (1: totaal niet waar, 4: Ja! Helemaal)

Op maandagochtend ga ik enthousiast naar mijn werk
Ik weet waar mijn organisatie voor staat, wat de visie en missie is en inhoud
Ik draag bij aan het bereiken van de doelstelling van mijn bedrijf / werkgever
Mijn werk voelt niet als werk: ik doe waar ik blij van word
Ik neem mijn werk serieus, ben proactief, probeer nergens onderuit te komen

Score 5-15:

Je bent niet blij met wat je doet. Wat ga je daaraan doen? Ben je eigenaar van je eigen plezier in je werk? Stel jezelf per punt de vraag:

  • Ben ik authentiek in wat ik nu doe?
  • Wat kan ik zelf doen waardoor ik op alle vragen een 4 score?
  • Welke stappen zet ik om dat te bereiken?
  • Wanneer wil ik wat bereikt hebben?

Maak een stappenplan en check elke week / maand je voortgang

Score 16-20:

Fijn! Je zit op de goede plek en/of voelt je goed bij wat je doet. Alles kan altijd beter en een leven lang ontwikkelen is steeds belangrijker. Voor jou blijft het belangrijk jezelf af en toe de vraag te stellen: vind ik het nog leuk? En: wat ga ik doen om het zo te houden of nog beter te krijgen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *